domingo, 22 de marzo de 2015

ACTES FALLERS 2015

Els Juniors de Sant Josep no paren. El cap de setmana passat, començà divendres amb el sopar d’homenatge als educadors i antics educadors del centre al saló verd de la parròquia on tots junts pogueren gaudir d’una vetllada recordant activitats i moments viscuts al centre.





Dissabte per culpa de la pluja es va suspendre la nostra volguda Kermesse.  Però no va impedir que a la vesprada es celebrara un dels actes de les nostres falles més esperat, el Playback de la categoria A. Aquest espectacle, es va prolongar durant més de 3 hores i va congregar un gran nombre de visitants, al voltant de 3000 persones al pati de la parròquia. Tots els assistents pogueren gaudir de les més diverses actuacions, balls, vestuari, així com dels nostres bunyols o hamburgueses i creïlles. L’acte va ser presentat pels xiquets Andrés, Ana i Joan i resultaren guanyadors amb el primer premi els equips Irtysh i Niger de Nou Futur amb la cançó “Uptown Funk”. Amb la cançó “Papi” els equips Lulupit i Balengue de Eslabó s’endugueren el segon premi. El premi a l’humor l’obtingué els equips Talahari i Tizona de Goys amb “Don Diablo” i el de vestuari va ser per a Haratin i Kapsicun amb “Video Killed the Radio Star”. En quant als premis a la coreografia i l’originalitat van ser per als equips Tamahawk, Angkor i Kon-tiki de Goys amb “Neon Lights” i Dyaure, Baamba i Temne de Eslabó amb “Break Free” respectivamnet. Per últim el premi del públic, on qualsevol va poder votar per internet la cançó que més li va agradar, va ser per a la cançó “Comprende it’s over” dels equips Lyoko, Junky i Synkope de Goys.  

Els actes del diumenge 15 de març començaren de bon matí amb la missa junior seguida de la tradicional Kermesse amb els seus jocs i la Tómbola. Ja de vesprada, així com el dia anterior, el Playback fou el protagonista. Aquesta vegada el dels més majors o categoria B, on el jurat format per antics educadors del centre tingué una tasca molt difícil. La vetllada va ser presentada per Carla, Carlos i Julia i el primer premi va anar a parar als equips Krimmler-Takakau i Wailau de Mascletà amb la cançó “Chandelier”. La resta de premis foren: Premi a l’humor per a l’equip Kentharo amb “Mi gran Noche”; el de l’Originalitat per als equips Kokonami i Naruto de Com Som amb “Lovers on the sun”; Vestuari va ser per a l’equip Atacama-Khone de Mascletà amb la cançó “Salute”. El premi per la Coreografia va ser per als equips Arashi-Yukari i Haruka amb “Yesterday” i el del Públic el guanyà els equips Picolinas i Stifflers, de Mascletà amb “Livin’ la vida loca”. Per finalitzar el segon Premi va recaure als equips Sayumi i Oyuki amb la cançó “Dark Horse”.
Els divendres 27 la Dansà, reemprendrà els actes fallers que s'han tingut que aplaçar degut a  la pluja d'aquesta setmana passada, donant-se l'inici a la mateixa a les 18 hores des del carrer José Simó Marín, en la seua intersecció amb el carrer Músic E. Casanova i concloent en la base de la falla. Continuant amb eixe dia contarem amb el Concurs de Pastissos i Rebosteria, al què succeirà el sopar de tots els membres del centre Júnior en el pati de la Parròquia, per a les 22:15 iniciar-se la retreta pels carrers del barri que finalitzarà en l'interior del pati, on es celebrarà la Berbena que conclourà als sons de la marxa mora Chimo i amb la disparada d'un castell de focs artificials sincronitzat amb la marxa.

            El dissabte 28 celebrarem a Sant Josep, s'iniciarà amb la tradicional Despertà a les 7:00 hores, a les 10:00 la Missa de Campanya, que es celebrarà enfront de la falla, en el pati de la Parròquia. La Kermesse estarà oberta al llarg de tot el matí i a les 12:00 tindrà lloc una cercavila amb els fallers, que es dirigiran al temple parroquial per a celebrar la Missa Major. A les 14:00 està previst la disparada de la Mascletà per la pirotècnia Europla de Bèlgida i  ja a la vesprada i en processó es traurà la imatge del Patró de la Parròquia pels carrers del barri. La “Nit del foc” s'iniciarà amb l'espectacle preparat pels Juniors, seguint amb la cerimònia del “Ninot indultat”, a la que li succeirà el castell de focs artificials i la traca final, que botarà foc a la falla en l'acte de la “Cremà”. Després que els fallers i la resta de Juniors s’acomiaden de “la seua” falla donant voltes sobre les seues cendres, s'iniciarà per als educadors la “festa de la granera”, que permetrà que el dia 29, el pati de Sant Josep, es trobe com si res haguera passat en tots estos dies.